Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Απεργούν οι κτηνίατροι για τους ελέφαντες!

Απεργούν οι κτηνίατροι για τους ελέφαντες!

Οι κτηνίατροι της Σρι Λάνκα άρχισαν απεργία για να διαμαρτυρηθούν για την ανεπαρκή προστασία των ελεφάντων…

καθώς πολλαπλασιάζονται οι θανάσιμες συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και παχυδέρμων. “Δεν υπάρχει καλή διαχείριση των άγριων ελεφάντων, οι οποίοι περιορίζονται σε ολοένα και μικρότερους χώρους επειδή η κυβέρνηση επιτρέπει στους κατοίκους να καταπατούν τις ζώνες του παραδοσιακού οικοσυστήματός τους”, δήλωσε ο Βιτζίτα Περέρα, γραμματέας του συνδικάτου των κτηνιάτρων.

Η απεργία, που άρχισε χθες Δευτέρα (16-08-2010) και θα διαρκέσει πέντε ημέρες, έχει στόχο να τραβήξει την προσοχή στις αυξανόμενες συγκρούσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και τους ελέφαντες, που προκάλεσαν πέρυσι το θάνατο 50 ανθρώπων και 228 ελεφάντων, εξήγησε ο Περέρα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένας 75χρονος ποδηλάτης σκοτώθηκε αφού δέχθηκε την επίθεση ενός ελέφαντα, ενώ ένας άλλος άνθρωπος, ηλικίας 67 ετών, ποδοπατήθηκε μέσα στο σπίτι του.

“Τουλάχιστον τέσσερις ελέφαντες σκοτώνονται κάθε εβδομάδα εξαιτίας αυτών των συγκρούσεων. Οι ελέφαντες που ζουν σε στενές ζώνες ανάμεσα στα χωριά αντιμετωπίζουν έλλειψη τροφής και νερού”, πρόσθεσε.

Ο πληθυσμός των ελεφάντων στη Σρι Λάνκα μειώθηκε από 12.000 το 1900 σε περίπου 4.000 σήμερα, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της υπηρεσίας προστασίας της άγριας πανίδας Ανάντα Βιτζεσουρίγια.

“Εργαζόμαστε πάνω σ’ ένα εγκεκριμένο από την κυβέρνηση πρόγραμμα για να επανεγκαταστήσουμε τους ελέφαντες σε φυσικά καταφύγια, όμως δεν υπάρχουν αρκετά εδάφη και δεν μπορώ να κάνω τίποτε”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Βιτζεσουρίγια, τα ζώα της κτηνοτροφίας καταπατούν τα οικοσυστήματα των ελεφάντων, τρώγοντας την τροφή τους και χρησιμοποιώντας τα υδάτινα αποθέματά τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε