Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Απίστευτη καραμπόλα στη Βρετανία! – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ dailymail

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω απο 50 τραυματίστηκαν σε μια γιγαντιαία καραμπόλα με 34 οχήματα που πιθανότατα οφείλεται στην πυκνή ομίχλη σε αυτοκινητόδρομο στη νοτιοδυτική Βρετανία.

Tηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας μετέδωσαν βίντεο που απεικόνιζε μια σειρά φλεγόμενα οχήματα, αρκετά από αυτά αναποδογυρισμένα.

“Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτό το δυστύχημα”, δήλωσε στον Τύπο ο Άντονι Μπάνγκαμ αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

“Φοβόμαστε ότι ο αριθμός (των νεκρών) θα αυξηθεί”, γιατί “πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα”, πρόσθεσε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στον τόπο του ατυχήματος στον αυτοκινητόδρομο M5, κοντά στο Τόντον.

“Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν 51 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία”, επεσήμανε ο Μπάνγκαμ.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όμως σημειώθηκε γύρω στις 20:25 τοπική ώρα (22:25 ώρα Ελλάδας) ενώ το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο και υπήρχε ομίχλη.

Ένα μέρος του αυτοκινητόδρομου παραμένει κλειστό σήμερα και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία αύριο Κυριακή το νωρίτερο, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΦΩΤΟ dailymail

ΦΩΤΟ dailymail

ΦΩΤΟ dailymail

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν οχήματα στις φλόγες. “Άκουσα έναν μεγάλο αριθμό εκρήξεων”, είπε ο Τζέισον Σαρπ στο BBC. “Οι δεξαμενές των καυσίμων, πιστεύω, εξερράγησαν και μαύρος καπνός απλώθηκε στην ατμόσφαιρα. Πολλά βαριά οχήματα έπιασαν φωτιά”.

“Ήταν φρικτό, δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Είδα ανθρώπους να κείτονται στο πλάι του δρόμου”, είπε στο Sky News ο Πολ Ο’Κόνορ, ένας οδηγός που βρέθηκε στο σημείο. “Υπήρχε πυκνή ομίχλη και πολλή υγρασία στον δρόμο την ώρα που έγινε το δυστύχημα”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε