Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Απίστευτη πρόταση στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Εγκαταλείψτε το πυρηνικό πρόγραμμα και θα σας… τραγουδήσω!»

Κιμ Γιονγκ Ουν

Έκκληση να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα, απευθύνει γνωστός καλλιτέχνης στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ανοικτή επιστολή σε ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό με παραλήπτη τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δημοσιεύει ο γνωστός τραγουδιστής Αλμπάνο Καρίζι.

«Εγκαταλείψτε το πυρηνικό σας πρόγραμμα και θα τραγουδήσω για σας» λέει ουσιαστικά ο ιταλός καλλιτέχνης, γνωστός και στην χώρα μας καθώς είχε τραγουδήσει στα ιταλικά «το Γελαστό παιδί» μετά την πτώση της δικτατορίας.

«Κιμ Γιονγκ Ουν, θα έρθω να σας τραγουδήσω…»

«Οι εικόνες που φθάνουν από την χώρα σας, σας παρουσιάζουν ως έναν ηγέτη ο οποίος είναι πολύ αγαπητός από τον λαό του. Δεν γνωρίζω κατά πόσον αυτή η αγάπη είναι ειλικρινής, αλλά με την υπόλοιπη ανθρωπότητα- μετά την εκτόξευση των πυραύλων του πυρηνικού σας προγράμματος- έχετε σίγουρα κάποια προβλήματα», γράφει ο τραγουδιστής με καταγωγή από την Απουλία της Κάτω Ιταλίας.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Όπως μετέδωσε και η δημόσια τηλεόραση Rai, o Αλμπάνο στην επιστολή του κάνει αναφορά στον Αδόλφο Χίτλερ, στον Μπενίτο Μουσολίνι και στον Σανταμ Χουσείν και αναφέρει ότι αποφάσισαν να χάσουν κάθε ευκαιρία που ενδεχομένως μπορεί να είχαν.

Ζητεί από τον Κιμ «να εγκαταλείψει τα τρομακτικά πολεμικά του σχέδια» και τον διαβεβαιώνει ότι «ο ίδιος και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες σε μια τέτοια περίπτωση θα μεταβούν με ευχαρίστηση στην βόρειο Κορέα για να τραγουδήσουν και να τον τιμήσουν ως εμπνευστή μιας νέας ειρηνικής περιόδου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις