Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Απίστευτο – Μετά τον φονικό σεισμό ανεγκέφαλοι κάνουν πλιάτσικο

Απίστευτο – Μετά τον φονικό σεισμό ανεγκέφαλοι κάνουν πλιάτσικο

Πλιάτσικο σημειώνεται στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ της περασμένης Τρίτης, ενώ οι επιχειρήσεις δίνουν άμεση μάχη για να αποφύγουν την οικονομική κατάρρευση.

Πλιάτσικο σημειώνεται στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ της περασμένης Τρίτης, ενώ οι επιχειρήσεις δίνουν άμεση μάχη για να αποφύγουν την οικονομική κατάρρευση.

“Πρόκειται να αποσταλεί σειρά κλήσεων σε απολογία για την κατάρρευση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, κατά τους σεισμούς στην Εμίλια Ρομάνια”, δήλωσε ο εισαγγελέας της Μόντενα Βίτο Τζικνάνι. “Με τον τρόπο αυτό, όλα τα εμπλεκόμενα άτομα, θα μπορέσουν να υπερασπισθούν, με τον τρόπο που θεωρούν πιο κατάλληλο, τον εαυτό τους”, πρόσθεσε ο Ιταλός εισαγγελέας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται να σημειώνονται κλοπές σε σπίτια και μαγαζιά που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι κλέφτες ντύθηκαν με στολές της Πολιτικής Προστασίας, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν πιο εύκολη πρόσβαση στις περιοχές που έχουν εκκενωθεί.

“Δεν αποκλείεται να προσφύγουμε και στη χρήση του στρατού, για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Κάποιοι δήμοι μας το έχουν ήδη ζητήσει και η άποψή μου είναι θετική”, δήλωσε ο νομάρχης της Μόντενα Μπενεντέτο Μπαζίλε.
Μέχρι τώρα, τη φύλαξη των σεισμόπληκτων περιοχών, έχουν αναλάβει “ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις”.

Στο χωριό Μιράντολα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (50, 20 και 21 ετών) ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν σε πολυκατοικία που έχει εκκενωθεί, για να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας.
Η υπηρεσία είσπραξης οφειλόμενων φόρων και προστίμων Equitalia, ανακοίνωσε, στο μεταξύ, ότι πρόκειται να “παγώσει” η αποστολή επιστολών εξόφλησης στους κατοίκους όλων των περιφερειών της βορειοανατολικής Ιταλίας που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Όλες οι επιχειρήσεις της Μόντενα, Ροβίγκο, Φεράρα, Ρέτζιο Εμίλια, που έχουν υποστεί, έστω και ελαφρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της περασμένης Τρίτης, σταμάτησαν την παραγωγή τους και παραμένουν κλειστές. Μια κατάσταση, που -όπως υπογραμμίζουν οι ιδιοκτήτες τους- “μπορεί να οδηγήσει σε οριστική οικονομική κατάρρευση”.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Eυρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Ιοχάνες Χαν, έκανε γνωστό, ότι “θα εξετασθούν όλα τα νομικά περιθώρια για να μπορέσουν να δοθούν κρατικές βοήθειες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να στηριχθούν με ουσιαστικό τρόπο”.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

37 μετασεισμοί “ταρακούνησαν” τη νύχτα την Ιταλία – Κόσμος

Ο σεισμός “ταρακούνησε” και την ιταλική οικονομία – Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι ζημιές

Δε σταματά να σείεται η γη στην Ιταλία – «Οι μετασεισμοί θα διαρκέσουν χρόνια»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε