Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Απίστευτο παζάρι για στρατιωτική επίθεση στο Ιράν

Θεωρείται δεδομένη η επιθυμία του Ισραήλ για επίθεση εναντίον του Ιράν, δεδομένη θεωρείται και αυτή των ΗΠΑ, αλλά δεν συμφέρει… προεκλογικά. Παράλληλα παίζει και το εμπόριο όπλων.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο αυτά είναι τα παιχνίδια που παίζονται και έτσι παίρνονται οι αποφάσεις.

Το Ισραήλ πιέζει, θέλει τη στήριξη των ΗΠΑ για μια επίθεση πριν το Ιραν καταφέρει να φτιάξει πυρηνικό όπλο.

Οι ΗΠΑ αντιδρούν καθώς είναι προεκλογική χρονιά και μετά από ένα Αφγανιστάν και ένα Ιρακ το τελευταίο που επιθυμεί ο Ομπάμα είναι ένα … Ιράν, το οποίο εκτος όλων των άλλων δεν είναι ένα διαλυμένο κράτος.

Έτσι το παζάρι που έχει ξεκινήσει είναι άνευ προηγουμένου. Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι το Ισραήλ μπορεί μεν να κάνει επίθεση από μόνο του, ωστόσο αυτή η επίθεση θα έχει μικρά αποτελέσματα, καθώς το Ισραήλ δεν διαθέτει τα απαραίτητα όπλα για να πλήξει υπόγειες εγκαταστάσεις, ούτε όμως και αεροσκάφη ανεφοδιασμού για επιχειρήσεις μακρού βεληνεκούς.

Αυτά ο υπουργός Άμυνας, αμέσως μετά ήρθαν οι δηλώσεις του ίδιου του προέδρου Ομπάμα

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Maariv, ο πρόεδρος Ομπάμα πρότεινε στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου βόμβες καταστροφής καταφυγίων και αεροσκάφη ανεφοδιασμού μεγάλου βεληνεκούς, με την προϋπόθεση ότι το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί αυτήν την χρονιά εναντίον του Ιράν.

Όλα αυτά βέβαια από επίσημα χείλη διαψεύδονται, αλλά…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε