Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Απίστευτο: Έκλεψαν τις πιστωτικές κάρτες των νεκρών από το αεροπλάνο του Καζίνσκι

Απίστευτο:  Έκλεψαν τις πιστωτικές κάρτες των νεκρών από το αεροπλάνο του Καζίνσκι
Σοκ έχει προκαλέσει στην Πολωνία η είδηση ότι Ρώσοι έκλεψαν τις πιστωτικές κάρτες των ανθρώπων που επέβαιναν στο πολωνικό προεδρικό αεροπλάνο που έπεσε στην Ρωσία.

 

Ρώσοι έκλεψαν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους όπου βρήκε το θάνατο ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι και δεκάδες άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι πιστωτικές κάρτες νεκρού επιβάτη, καταγγέλλουν Πολωνοί ερευνητές.
 
Όπως υποστήριξαν άγνωστοι αφαίρεσαν τις τρεις επόμενες ημέρες συνολικά περισσότερα από 6.000 ζλότι (περίπου 1.450 ευρώ) από τις πιστωτικές κάρτες οι οποίες ανήκαν σε μέλος της αποστολής που σκοτώθηκε στο δυστύχημα.
 
Προσθέτουν μάλιστα ότι έχουν συλληφθεί τουλάχιστον επτά αστυνομικοί και στρατιώτες με τη συνεργασία σε αυτό των πολωνικών μυστικών υπηρεσιών.
 
Αν και στην αρχή όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, η Ρωσία είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο, σήμερα η επιτροπή έρευνας της ρωσικής εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων νεοσυλλέκτων ρώσων στρατιωτών οι οποίοι χρησιμοποίησαν τραπεζικές κάρτες που ανήκαν σε ένα από τα θύματα της συντριβής του αεροσκάφους του πολωνού προέδρου Λεχ Κατσίνσκι.

 “Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον τεσσάρων νεοσυλλέκτων ρώσων στρατιωτών που είχαν βρεθεί εντός της ζώνης ασφαλείας γύρω από τον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής Βλαντίμιρ Μαρκίν, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 Οι τέσσερις στρατιώτες έκλεψαν και χρησιμοποίησαν τις τραπεζικές κάρτες μιας γυναίκας, θύματος του αεροπορικού δυστυχήματος. 

Στο τραγικό συμβάν της 10ης Απριλίου σκοτώθηκαν 96 άτομα, μεταξύ τους ο πρόεδρος Καζίνσκι, η σύζυγός του, αξιωματικοί και άλλοι ανώτατοι παράγοντες.

 
Τα αιτία για την ώρα δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως, αλλά κατά πάσα πιθανότητα η πτώση οφείλεται σε συνδυασμό λάθους του πιλότου και του κακού καιρού (πυκνή ομίχλη) που επικρατούσε στη περιοχή.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε