Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Από το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Άννης ξεκίνησε την καθιερωμένη τελετή της προσευχής του Αγγέλου

Από το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Άννης ξεκίνησε την καθιερωμένη τελετή της προσευχής του Αγγέλου

Ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε το πρωί λειτουργία σε μικρό παρεκκλήσι στο Βατικανό, προτού εκφωνήσει την παραδοσιακή Κυριακάτικη προσευχή του Αγγέλου στους πιστούς, την πρώτη αφότου εξελέγη Ποντίφικας της Ρώμης.

Η μικρή εκκλησία της Αγίας Άννης, στο εσωτερικό του τείχους που περιβάλλει την Πόλη του Βατικανού, επελέγη για τη λειτουργία πριν την δεύτερη επίσημη δημόσια παρουσία του νέου Πάπα.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στάθηκε να χαιρετίσει για λίγες στιγμές το πλήθος των πιστών, προτού εισέλθει στη μικρή εκκλησία.

Το μεσημέρι ο Πάπας Φραγκίσκος, που ακόμη διαμένει στο μέγαρο της Αγίας Μάρθας που φιλοξενεί τους καρδινάλιους –ελέκτορες, θα εμφανισθεί για πρώτη φορά στον εξώστη της προσωπικής του κατοικίας, στον 3ο όροφο του Αποστολικού μεγάρου.

Οι πιστοί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου από νωρίς το πρωΐ. Το μέγεθος της συρροής του πλήθους θα αποτελέσει το πρώτο δείγμα αποδοχής, μία έμμεση σφυγμομέτρηση, για τη δημοτικότητα του νέου Ποντίφικα, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα σαγήνευσε το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης με την απλότητα, τον προσηνή χαρακτήρα του και την αίσθηση του χιούμορ.

Παράλληλα με την προσευχή του Αγγέλου, στην Αιώνια Πόλη διεξάγεται ο Μαραθώνιος δρόμος και οι αθλητές που συμμετείχαν χαιρέτισαν τον νέο Πάπα λίγο προτού δοθεί η εκκίνηση.

Διαβάστε

Πόσο στοίχισε στη Ρώμη η εκλογή νέου Πάπα

Αρνείται το Βατικανό την “σιωπή” του πάπα στη χούντα του Βιντέλα

Πάπας προς συμπατριώτες του: Μην έρθετε στην ενθρόνιση, δώστε τα χρήματα στους φτωχούς

Ο πάπας δεν ήθελε να γίνει πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος πλένει και φιλά τα πόδια ναρκομανών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε