Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Από το νοσοκομείο στη φυλακή – Συλλαμβάνουν ακόμη και τους τραυματίες στη Συρία!

ΦΩΤΟ REUTERS

Πέρα από κάθε λογική μοιάζει η κατάσταση στη Συρία, όπου οι αρχές ασφαλείας συλλαμβάνουν ακόμη και τους διαδηλωτές που νοσηλεύονται τραυματίες.

Οι συλληφθέντες δεν κατηγορούνται για κάτι, ακόμη τουλάχιστον. Στόχος των αρχών είναι να πάρουν πληροφορίες για άλλους διαδηλωτές, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας (OSDH).

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν σήμερα το πρωί τον Μάχερ Αμπντελατίφ Σαχιούνι, ο οποίος νοσηλευόταν στη βορειοδυτική Συρία» ανακοίνωσε η ΜΚΟ.

Ο νεαρός άνδρας, που έφερε τραύματα στο κρανίο, συνελήφθη στο νοσοκομείο, αφού συμμετείχε σε διαδήλωση στην Μπανιάς, «με σκοπό να παρέχει πληροφορίες σχετικά με άλλους συμμετέχοντες σε διαδηλώσεις, που συγκλόνισαν την Συρία από τα μέσα Μαρτίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Αρκετές συλλήψεις τραυματιών που είχαν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Συρίας» σημείωσε η ΜΚΟ.

Επιπλέον, «ορισμένα άτομα που συνελήφθησαν στην Μπανιάς φέρονται ως αγνοούμενοι» τόνισε η οργάνωση, καλώντας τις αρχές «να απελευθερώσουν αμέσως όλους τους κρατουμένους συνείδησης από τις συριακές φυλακές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποσύρει τα άρματα μάχης από την Ντεράα ο αλ Άσαντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε