Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αποδεκατίστηκαν” από τα βεγγαλικά στην Ιταλία

“Αποδεκατίστηκαν” από τα βεγγαλικά στην Ιταλία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην Ιταλία από πυροτεχνήματα, παρά τις μεγάλες εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κόσμου. Θύματα από τα βεγγαλικά είχαμε όμως και σε άλλες γωνιές του κόσμου στην υποδοχή της Πρωτοχρονιάς.

Ένας 49χρονος οικοδόμος σκοτώθηκε όταν το πυροτέχνημα έπεσε πάνω στο πρόσωπό του όπως και ένας 51χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου που το βεγγαλικό έσκασε κοντά στο κεφάλι του λίγα δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα. Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στην Καμπανία της νότιας Ιταλίας.

Ένα αυτοκίνητο γεμάτο πυροτεχνήματα εξερράγη στη Νάπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο έφηβοι που επέβαιναν σε αυτό. Δεκάδες τραυματίστηκαν στη Νάπολη, μεταξύ τους ένα κοριτσάκι 6 χρόνων και ένα πεντάχρονο αγοράκι. Στο Μιλάνο ένα 11χρονο αγόρι έχασε τρία δάκτυλα από το ένα χέρι, ενώ κοντά στη Φότζια, βεγγαλικό τραυμάτισε έναν άνδρα με αποτέλεσμα την παραλυσία του χεριού του.

Στις Φιλιππίνες, ένα αγοράκι 4 ετών έχασε τη ζωή του από πυρά πυροβόλου όπλου και 404 άνθρωποι τραυματίστηκαν από βεγγαλικά, οι μισοί είναι παιδιά, στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην πρωτεύουσα Μανίλα, ανακοίνωσαν οπικοί αξιωματούχοι.
“Ορισμένα τραύματα είναι τόσο βαριά που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη αναπηρία.
Η παράδοση των βεγγαλικών έχει βαθιές ρίζες σε αυτή τη χώρα των 100 εκατομμυρίων κατοίκων, στην πλειοψηφία τους Καθολικοί: Πολλοί Φιλιππινέζοι πιστεύουν ότι ο κρότος διώχνει τα κακά πνεύματα.

Στο Βελιγράδι η αστυνομία αναζητεί τον δράστη που τραυμάτισε με μαχαίρι επτά ανθρώπους αργά χθες βράδυ στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την πρωτοχρονιά στο κέντρο της πόλης. Τουλάχιστον τρείς μεταξύ αυτών φέρουν βαριά τραύματα. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου χιλιάδες κάτοικοι παρακολουθούσαν μουσική συναυλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι υποδέχτηκε η Αθήνα το 2013

Οι Αθηναίοι έκαναν χθες 2 Πρωτοχρονιές!!! – ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε