Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποφασισμένοι να φτάσουν στη Γάζα οι ακτιβιστές του “Αμάλθεια”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Οι μηχανικοί κατάφεραν να επισκευάσουν τη βλάβη που το είχε ακινητοποιήσει μεσοπέλαγα και το πλοίο που μεταφέρει 2.000 τόνους βοήθειας από τη Λιβύη στη Γάζα.

Οι Ισραηλινές αρχές υποστήριξαν πως το πλοίο υπάκουσε τελικά στις εντολές του ναυτικού τους και πλέει προς Αιγυπτιακό λιμάνι. Ωστόσο, οι ακτιβιστές και τα μέλη του πληρώματος δηλώνουν “αποφασισμένοι” να κατευθυνθούν προς τη Γάζα παρά τις απειλές του ισραηλινού στρατού.

“Είμαστε αποφασισμένοι να κατευθυνθούμε προς τη Γάζα”, δήλωσε ο Μασάλα Ζουέι, διευκρινίζοντας ότι το πλοίο βρίσκεται 20 ναυτικά μίλια από τη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οκτώ σκάφη του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ κύκλωσαν το φορτηγό πλοίο και ζήτησαν από τον καπετάνιο να μην συνεχίσει το ταξίδι για τη Γάζα. “Οι Ισραηλινοί μας έκαναν ερωτήσεις για τον σκοπό του ταξιδιού μας, ενώ μας ζήτησαν τα ονόματά μας και την εθνικότητά μας”.

Από τη στιγμή εκείνη έχει ξεσπάσει “πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ Λιβύης και Ισραήλ για το που τελικά κατευθύνεται το “Αμάλθεια” με τους Ισραηλινούς να λένε ότι πέτυχαν να αποτρέψουν το “σπάσιμο” του αποκλεισμού και τους Λίβυους να επιμένουν ότι παρά τις προσπάθειες των πολεμικών το πλοίο δεν έχει αλλάξει ρώτα και σε λίγες ώρες “πιάνει” Γάζα.


Σύμφωνα με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, το οποίο επικαλείται μια πηγή ασφαλείας, “η Αίγυπτος αποδέχθηκε το αίτημα του πλοίου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από τη Λιβύη (…) να δέσει στο λιμάνι αλ Αρίς αντί για το λιμάνι της Γάζας”. Οι αιγυπτιακές αρχές και ο Ερυθρός Σταυρός προετοιμάζονται να υποδεχθούν το πλοίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε