Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποφεύχθηκε η απεργία στα αεροδρόμια της Ισπανίας

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέστειλαν την απεργία τους καθώς τα βρήκαν με τη δημόσια επιχείρησης των αεροδρομίων.

Οι Ισπανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι είχαν απειλήσει ότι θα έκαναν απεργία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα ωράρια εργασίας τους, κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία με τη δημόσια εταιρία διαχείρισης των αεροδρομίων Aena, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους.

Η συμφωνία που υπογράφτηκε από τη Συνδικαλιστική Ένωση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (USCA) και την Aena αναμένεται να οδηγήσει στην υπογραφή μίας νέας συλλογικής σύμβασης πριν από το τέλος του έτους.

Η συμφωνία «είναι ικανοποιητική για τα δύο μέρη και διασφαλίζει την υπηρεσία των ελεγκτών καθώς και την κοινωνική ειρήνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Aena, Χουάν Λέμα, σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο Σέσαρ Κάμπο, εκπρόσωπος της USCA, στην οποία ανήκει το 95% των 2.400 ελεγκτών της χώρας, εκτίμησε πως η συμφωνία αποτρέπει το ενδεχόμενο μιας απεργίας των ελεγκτών κατά την περίοδο των διακοπών. «Διευθετεί τα ωράρια εργασίας κατά τρόπο ώστε να συμβιβάζεται η εργασία με την οικογενειακή ζωή και μας φέρνει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία», διευκρίνισε.

Η συμφωνία θέτει τέρμα σε πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση του τομέα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε