Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Απογοήτευσε την Κύπρο η Κλίντον

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών καλεί και τις δύο πλευρές να κάνουν υποχωρήσεις και κάνει λόγο για σκληρές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν.

Μη ικανοποιητικό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, Φίλιπ Κρίστοφερ, το περιεχόμενο του μηνύματος της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον που θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο στο συνέδριο των αποδήμων Κυπρίων που αρχίζει απόψε στη Λευκωσία.

Ο κ. Κρίστοφερ ανέφερε πως το απογοητευτικό είναι πως η κ. Κλίντον καλεί και τις δύο πλευρές να κάνουν υποχωρήσεις και κάνει λόγο για σκληρές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν. «Με τον τρόπο που εκφράζονται αυτές οι θέσεις βάζουν στην ίδια μοίρα τους ελληνοκύπριους και τον κατοχικό στρατό και ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Επίσης, δεν αναγνωρίζουν ότι για να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες θα πρέπει να πιεσθεί η Τουρκία να κάμει υποχωρήσεις», δήλωσε.

Ο κ. Κρίστοφερ είπε ότι καταβάλλονται συνεχείς και εντατικές προσπάθειες για αλλαγή της στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών, που για χρόνια είναι υπέρ της Τουρκίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά οι προσπάθειες θα φέρουν κάποια αλλαγή στην Αμερικανική στάση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε