Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκάλυψη για τον Γέργκ Χάιντερ

Είχε καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Λιχτενστάιν.

Καταθέσεις ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στο φορολογικό παράδεισο του Λιχτενστάιν είχε ο Γεργκ Χάιντερ, πρώην ηγέτης της αυστριακής ακροδεξιάς, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αναφέρει το αυστριακό περιοδικό Profil, επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Την ανακάλυψη αυτή έκανε ομάδα αυστριακών, ελβετών και γερμανών ανακριτών που εξέταζαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο πλαίσιο δυο υποθέσεων, της εξαγοράς της αυστριακής τράπεζας HGAA από τη γερμανική κρατική τράπεζα BayenrLB το 2007 και της ιδιωτικοποίησης της αυστριακή κατασκευαστικής εταιρίας Buwog το 2004.

Οι ανακριτές ανακάλυψαν περίπου δέκα εταιρίες στο Λιχτενστάιν που συνδέονται με τον Χάιντερ. Πέντε εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται ακόμα στους λογαριασμούς των εταιριών αυτών. Σύμφωνα με το Profil τα υπόλοιπα χρήματα χάθηκαν σε παρακινδυνευμένες επενδύσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Η προέλευση και το πού χρησιμοποιήκαν τα χρήματα αυτά παραμένουν άγνωστα. Η χήρα του πρώην κυβερνήτη της Καρινθίας αρνήθηκε ότι γνωρίζει ο,τιδήποτε σχετικά.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε