Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποκάλυψη σοκ: Βρετανός στρατιώτης κρατούσε για… ενθύμιο δάχτυλα Ταλιμπάν

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS)

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μακάβρια αποκάλυψη βλέπει το φως της δημοσιότητας. Την προηγούμενη φορά ήταν Αμερικανοί στρατιώτης, τώρα άλλαξε απλά η υπηκοότητα!

Βρετανός στρατιώτης που υπηρετούσε στο 5ο Τάγμα των Αργκάιλ και Σάδερλαντ Χαϊλάντερς (το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκοτίας) στην επαρχία Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν φέρεται να έκοβε και να κρατούσε ως τρόπαια τα δάχτυλα νεκρών Ταλιμπάν .

Την αποκάλυψη κάνει αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Sun και όπως αναφέρει ήδη για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα από τις στρατιωτικές αρχές.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ένα επεισόδιο ερευνάται από τη Βασιλική Στρατονομία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας, στην οποία σημειώνεται ότι «δε θα ήταν πρέπον να το σχολιάσουμε ενώ συνεχίζεται η έρευνα».

Η έρευνα πιστεύεται ότι ξεκίνησε μετά την επιστροφή του τάγματος από το Αφγανιστάν, τον περασμένο Απρίλιο. «Φαίνεται ότι έκοβε τα δάχτυλα των νεκρών Ταλιμπάν. Υπάρχουν φήμες ότι ίσως ήθελε να τα κρατήσει για σουβενίρ. Οι φήμες αυτές έχουν συγκλονίσει το τάγμα», δήλωσε ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα.

Αμερικανοί στρατιώτες είχαν καταδικαστεί σε ποινές το φυλάκισης το 2010 διότι επίσης έκοβαν δάχτυλα και ανθρώπινα μέλη από φερόμενους ως Ταλιμπάν, τα οποία κρατούσαν ως τρόπαια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε