Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αποκαλύπτεται η σφαγή της Ακτής Ελεφαντοστού – Η εθνοκάθαρση άφησε πίσω της τουλάχιστον 100 πτώματα

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι σοροί περισσότερων από 100 ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους είχαν καεί ζωντανοί, εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Ένα μακάβριο θέαμα αντίκρισαν τα μέλη της αποστολής του ΟΗΕ στην δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο χώρα. Σε έρευνες στο δυτικό τμήμα της χώρας βρήκαν περισσότερα από 100 πτώματα. Άλλα είχαν καεί ζωντανά και άλλα είχαν πεταχτεί ακόμη και σε πηγάδια.

Είναι το αποτέλεσμα της εθνοτικής διαμάχης ανάμεσα στους υποστηρικτές του απερχόμενου και του αυτοανακηρυσσόμενου προέδρου της χώρας. Ο πρώτος, ο Λορέν Γκμπαγκμπό έχει αποκλειστεί σε καταφύγιο στο σπίτι του στο Αμπιτζάν. Ο δεύτερος και διεθνώς αναγνωρισμένος Αλασάν Κιτάρα, που υποσχέθηκε να επαναφέρει την ηρεμία στη χώρα.

Τις τελευταίες μέρες οι μάχες μαίνονται στην Ακτή Ελεφαντοστού ανάμεσα στις δυνάμεις του Κιτάρα και εκείνες του Γκμπαγκμπο, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία και να αποχωρήσει. Οι πιστοί στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο επιτέθηκαν από τα βόρεια, όμως το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας Αμπιτζάν κυριαρχείται από οπαδούς του Γκμπαγκμπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης από Γάλλους κομάντο, του Ιάπωνα πρέσβη στην Ακτή Ελεφαντοστού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε