Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αποκηρύσσει τον… εαυτό του ο Σαρκοζί: «Αν βγω, θα είμαι διαφορετικός πρόεδρος»

Τα κάνει όλα για την επανεκλογή στην προεδρία της Γαλλίας ο Νικόλα Σαρκοζί. Ακόμη και να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό υπόσχεται.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να υιοθετήσει ένα διαφορετικό στιλ άσκησης της εξουσίας σε περίπτωση νίκη και επανεκλογής του σε συνέντευξή του στο περιοδικό Paris Match.

Σε μια ακόμη κρίση αυτοκριτικής παραδέχεται ότι αντιδρούσε πολύ παρορμητικά ορισμένες φορές και συμπεριφερόταν περισσότερο σαν υπουργός από ό,τι ως πρόεδρος στην διάρκεια της πρώτης του θητείας. Και ζήτησε συγγνώμη για γκάφες που έκανε και εξήγησε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του τα οποία δυσαρέστησαν ορισμένους Γάλλους.

«Θα είμαι διαφορετικός. Ήδη θα έχω υπηρετήσει ως πρόεδρος για πέντε χρόνια και δεν επαναλαμβάνεις σφάλματα που έχεις ήδη διαπράξει», δήλωσε ο Σαρκοζί. «Το βασικό λάθος ήταν πως νόμιζα ότι ήμουν ακόμα υπουργός. Ως υπουργός χρειάζεται να αντιδράς και να ενεργείς με ταχύτητα, αλλά ως πρόεδρος χρειάζεται, πέρα από το να αντιδράς, το να μπορείς να είσαι σε θέση να κάνεις ένα βήμα πίσω και επίσης χρειάζεται να επιδεικνύεις σοβαρότητα κι επισημότητα».

Είπε επίσης κερδίσει τις εκλογές, θα κάνει ένα βήμα πίσω από την διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων και θα επικεντρωθεί περισσότερο στην καθοδήγηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ακόμη υποσχέθηκε να μην αυξήσει τους φόρους μετά τις εκλογές.

«Κάνω μια δέσμευση. Δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις φόρων», δήλωσε. «Ουδέποτε πίστευα στα μέτρα λιτότητας –την μείωση των μισθών και των συντάξεων– τις οποίες αρνήθηκα, αντίθετα με ό,τι συνέβη με τους γείτονές μας», είπε.

Ο Νικολά Σαρκοζί μοιάζει να τιμωρείται από τις δημοσκοπήσεις τόσο για τους απότομους τρόπους του όσο και για την κατάσταση της οικονομίας της Γαλλίας.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, ο Σαρκοζί κλείνει το χάσμα με τον Ολάντ κι ορισμένες δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να προηγείται έως και 2% στον πρώτο γύρο της 22ας Απριλίου.

Δημοσκόπηση της Opinionway για την εφημερίδα Le Figaro η οποία δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης εμφανίζει τον Σαρκοζί να προηγείται με 28%, 1 μονάδα πάνω από τον Ολάντ, όμως ο Σοσιαλιστής υποψήφιος εξακολουθεί να προηγείται στον δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου με 54% έναντι 46% του Σαρκοζί. Η διαφορά των 8 μονάδων πάντως είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή του περασμένου μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γαλλία και Γερμανία ήταν χρεωμένες μέχρι το λαιμό, αλλά όλοι έκαναν τα στραβά μάτια»

Σαρκοζί: “Τέρας και φανατικός ο δολοφόνος της Τουλούζ”

Ο Ολάντ κερδίζει τον Σαρκοζί στον β’ γύρο των εκλογών

Κλείνει κι άλλο την ψαλίδα ο Σαρκοζί! – Πρώτη δημοσκόπηση μετά το φονικό στην Τουλούζ

Παίζει τα προεκλογικά του παιχνίδια ο Σαρκοζί με την τραγωδία της Τουλούζης

Παπανδρέου: “Μέρκελ και Σαρκοζί γνώριζαν για το δημοψήφισμα και έκαναν τους ανήξερους!”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε