Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απολύει 10.000 εργαζόμενους παγκοσμίως η Sony!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Περικοπές ετοιμάζεται να κάνει η Sony, καταργώντας 10.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι απολύσεις έρχονται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης ορισμένων τομέων των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei. Η περικοπή θα αντιστοιχεί στο 6% του προσωπικού της Sony ανά τον κόσμο, που στα τέλη Μαρτίου 2011 ανερχόταν σε 168.200 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Καζούο Χιράι δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης ότι πρέπει να αναμένεται η λήψη τέτοιου είδους μέτρων, δεδομένης της ανάγκης ανάκαμψης της εταιρείας, η οποία κατέγραψε ετήσιες ζημιές 220 δισεκατομμυρίων γεν (2 δισεκατομμυρίων ευρώ) και λειτουργικό έλλειμμα ύψους 95 δισεκατομμυρίων γεν (900 εκατομμυρίων ευρώ) μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Συνέντευξη Τύπου για τη στρατηγική που θα υιοθετήσει ο όμιλος τα επόμενα χρόνια είναι προγραμματισμένη για τις 12 Απριλίου.

Ο όμιλος επλήγη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009 και αναγκάσθηκε να καταργήσει 16.000 θέσεις εργασίας ανά τον κόσμο κλείνοντας εργοστάσια και προσφεύγοντας σε υπεργολαβίες.

Οι ανταγωνιστικές ιαπωνικές εταιρείες Panasonic και Sharp είναι επίσης αναγκασμένες να προβούν σε αναδιάρθρωση των γραμμών παραγωγής και των τρόπων λειτουργίας τους για να προσαρμοσθούν σε μία συγκυρία ανταγωνισμού όλο και πιο βεβαρημένη, εν μέσω ενός δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και της αυξημένης ισοτιμίας του γεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2.000 απολύσεις στη Yahoo και μάχη με το Facebook

Η Yahoo ετοιμάζει απολύσεις!

Η Nokia καταργεί 4.000 θέσεις εργασίας!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε