Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απολύσεις ετοιμάζει η Alitalia

Απολύσεις ετοιμάζει η Alitalia

«Η εταιρεία ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα ότι υπάρχουν 690 υπεράριθμοι υπάλληλοι», σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών ιταλικών συνδικάτων σε δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρεται στον τύπο, πρόκειται για 300 ιπτάμενους και αεροσυνοδούς, τριακόσιους υπαλλήλους του προσωπικού εδάφους και ενενήντα εργαζόμενους του τομέα συντήρησης.

Η εταιρία φέρεται να έχει υπολογίσει ότι στέλνοντάς τους στο ταμείο ανεργίας θα μπορέσει να εξοικονομήσει μέχρι και 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Μένει να διευκρινιστεί αν το ταμείο ανεργίας θα καλύψει, τουλάχιστον προσωρινά, το σύνολο των υπαλλήλων που κρίνονται υπεράριθμοι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αντρέα Ρανιέτι τις περασμένες ημέρες είχε ανακοινώσει στα συνδικάτα ότι «πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κρίση που πλήττει τον τομέα των αερομεταφορών διεθνώς».

Άλλοι 700 εργαζόμενοι της Αλιτάλια έχουν σταλεί από πέρυσι στο ταμείο ανεργίας. Η εταιρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα κλείσει το 2012 με ζημίες και ελπίζεται να αρχίσει να παράγει κέρδη, από το 2013.

Διαβάστε

Απολύσεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και μειώσεις μισθών στην εφημερίδα “El Pais”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε