Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Απόπειρα δολοφονίας Ομπάμα με αύξηση των μέτρων ασφαλείας

Ο αμερικανός πρόεδρος επιστρέφει από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Χαβάη. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αμερικανός πρόεδρος επιστρέφει από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Χαβάη. ΦΩΤΟ REUTERS
Την ενίσχυση της ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του αμερικανού προέδρου

 

Σήμερα το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας θα γίνει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, του FBI και των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών των ΗΠΑ.
 
Το θέμα της ασφάλειας επανήλθε στο προσκήνιο μετά την απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους της Delta από Νιγηριανό, ο οποίος φέρεται να είχε κρυμμένα εκρηκτικά στα εσώρουχά του.
Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Αμστερνταμ στο Ντιτρόιτ. Ήδη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες χωρών όπως η Κούβα, η Νιγηρία, η Υεμένη, το Πακιστάν, το Ιράν, το Σουδάν και η Συρία θα υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους κατά την είσοδό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Την ίδια ώρα, οι Times της Νέας Υόρκης αποκαλύπτουν ότι στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα, τον Ιανουάριο του 2009, υπήρξε απειλή για επίθεση κατά του προέδρου.
 
Μπορεί η τελετή ορκωμοσίας να έγινε χωρίς επεισόδια, όμως η απειλή αυτή ελήφθη σοβαρά υπόψη ώστε να εφαρμοστεί σχέδιο για την ασφαλή απομάκρυνση του προέδρου σε περίπτωση απόπειρας.
 
Οι Τimes επικαλούνται υπευθύνους των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι είχαν σοβαρούς λόγους να πιστεύουν πως ομαδα Σομαλών, προερχόμενη από τον Καναδά, επρόκειτο να πυροδοτήσει βόμβα κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία μεταδιδόταν τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε