Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Απορρίπτει τις κατηγορίες η Βενεζουέλα

Απορρίπτει τις κατηγορίες η Βενεζουέλα

Σάλος έχει ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις πως η Βενεζουέλα εμπλέκεται σε συνωμοσία για τη δολοφονία Κολομβιανών αξιωματούχων. Το Καράκας απέρριψε τις κατηγορίες ως «απαράδεκτες».

Σύμφωνα με τον Ισπανό ανακριτή Ελόι Βελάσκο, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας φέρεται να συνεργάστηκε με τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ και τους αντάρτες της Κολομβίας FARC με σκοπό να δολοφονηθούν, επί ισπανικού εδάφους, Κολομβιανοί αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της χώρας, Άλβαρο Ουρίμπε. 

Οι κατηγορίες έχουν πολιτική φύση και κίνητρο με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας. 

Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις Βενεζουέλας-Ισπανίας, με τους αξιωματούχους των δυο χωρών να βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, επικοινώνησε με τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο, ο οποίος υποσχέθηκε να διερευνήσει τις καταγγελίες του Βελάσκο.

Η Ισπανία περιμένει από τον Τσάβες να δώσει άμεση απάντηση στο αίτημα της Μαδρίτης για εξηγήσεις, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας, Αντρές Παστράνα ζήτησε από τον Ούγκο Τσάβες μία «σαφή απάντηση» για όσα του προσάπτει η ισπανική δικαιοσύνη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε