Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν! – Την Τρίτη η απόφαση

ΦΩΤΟ REUTERS

Την Τρίτη, όταν για τέταρτη φορά θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, θα μάθει οριστικά ο Ντομινίκ Στρος Καν αν θα του επιστραφεί το διαβατήριό του και θα τελειώσει ο εφιάλτης που ξεκίνησε στις 14 Μαΐου.

Το πρώτο βήμα, πάντως, έγινε το μεσημέρι (ώρα Νέας Υόρκης) όταν οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από τον αρμόδιο δικαστή να αποσύρει τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Μανχάταν.

«Επιμέναμε από την αρχή αυτής της υπόθεσης ότι ο πελάτης μας είναι αθώος. Επιμέναμε επίσης ότι είχαμε πολλούς λόγους να πιστεύουν ότι η γυναίκα που κατηγορούσε τον Ντομινίκ Στρος Καν δεν ήταν αξιόπιστη. Ο κ. Στρος Καν και η οικογένειά του είναι ευγνώμονες στο γραφείο του εισαγγελέα που πήρε στα σοβαρά τις ανησυχίες μας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η υπόθεση δε μπορούσε να προχωρήσει. Περιμένουμε την ακρόαση της Τρίτης», δήλωσαν εμφανώς ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις οι δικηγόροι του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ.

Λίγο νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε φτάσει, συνοδευμένη από τον δικηγόρο της, Κένεθ Τόμσον, η Ναφισάτου Ντιαλό, η καμαριέρα που κατηγορεί τον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Sofitel στις 14 Μαΐου.

Η 32χρονη γυναίκα είχε 10λεπτη συνάντηση με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, λίγο πριν αυτός ζητήσει να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Ο Κένεθ Τόμσον κατήγγειλε άρνηση απονομής δικαιοσύνης σε σύντομες δηλώσεις που έκανε. “Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς αρνείται το δικαίωμα στη δικαιοσύνη μιας γυναίκας που είναι θύμα βιασμού. Δεν γύρισε απλώς την πλάτη σε ένα αθώο θύμα, αλλά και στις ιατρικές αποδείξεις”, προσέθεσε.

“Αν ο εισαγγελέας του Μανχάταν, ο οποίος έχει διοριστεί για να προστατεύει τις μητέρες, τις κόρες, τις αδελφές, τις γυναίκες και τους συγγενείς μας δεν αναλαμβάνει την υπεράσπισή τους όταν βιάζονται ή είναι θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, τότε ποιός θα το κάνει;”, είπε

Λίγα λεπτά μετά τη συνάντησή του με την Ντιαλό, ο εισαγγελέας του Μανχάταν κατέθεσε σύσταση στη γραμματεία του δικαστηρίου με την οποία ζητεί να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν.
Νωρίτερα, η υπεράσπιση της καμαριέρας είχε καταθέσει αίτηση να ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό εισαγγελέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ (ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ) ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοιχτός ο δρόμος του Στρος Καν για την προεδρία της Γαλλίας αν…

Υπόθεση Στρος Καν: Ειδικό εισαγγελέα ζητά τώρα η πλευρά της Ντιαλό

Τι γίνεται τελικά με τον Στρος Καν;

Στο αρχείο η υπόθεση Στρος Καν – Την Τρίτη αποσύρονται όλες οι κατηγορίες

“Τα βρήκε” η καμαριέρα με τον Στρος Καν – Αποσύρονται οι κατηγορίες

Αποσύρει τη μήνυση κατά Στρος Καν για τα χρήματα η Ντιαλό;

Βιασμό “δείχνει” η ιατροδικαστική έκθεση στην υπόθεση Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε