Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αποθήκες πυρομαχικών στόχος των βομβαρδισμών στην Τρίπολη – Επιδρομές σε Μιζράτα, αλ Αζιζίγια και Σύρτη

ΦΩΤΟ REUTERS

Φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ πήρε στα… σοβαρά τις «συμβουλές» της Γαλλίας και της Βρετανίας και εντατικοποίηση των επιθέσεων στο λιβυκό έδαφος.

Καθώς στο Κατάρ οι… ισχυροί του κόσμου συζητούν για το μέλλον της Λιβύης, οι αεροπορικές επιθέσεις κατά των θέσεων του Μουαμάρ Καντάφι συνεχίζονται.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Συμμαχίας οι αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον αποθηκών με πυρομαχικά σε περιοχή που απέχει 13 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. «Επιβεβαιώνουμε ότι υπήρξε μια σκόπιμη αεροπορική επίθεση σε αποθήκες πυρομαχικών, περίπου 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης», είπε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, που δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίτερα.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ακούστηκαν δύο δυνατές εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας, όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η αιτία, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου και δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές σε πολλές συνοικίες, ενώ κάτοικοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν αεροσκάφη να πετούν πάνω από την Τρίπολη λίγο πριν τις εκρήξεις, όμως δεν ήταν σε θέση να καθορίσουν τους στόχους που επλήγησαν.

Νωρίτερα το επίσημο πρακτορείο της Λιβύης Jana είχε μεταδώσει ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Μιζουράτας και της αλ Αζιζίγια, καθώς και της Σύρτης.

Την Τρίτη, όπως ανακοινώθηκε, από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κατέστρεψαν 16 τεθωρακισμένα, ένα αντιαεροπορικό όπλο και ένα ημιφορτηγό.

Η ανακοίνωση της Συμμαχίας ανέφερε ότι στην περιοχή της Μιζράτα καταστράφηκαν 12 τεθωρακισμένα, ενώ στη Σύρτη άλλα 4 τεθωρακισμένα, ένα ημιφορτηγό και ένα αντιαεροπορικό όπλο. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έκαναν, μόνο την Τρίτη, 156 εξόδους, οι 60 από τις οποίες περιελάμβαναν πλήγματα.

Συνολικά από τις 31 Μαρτίου οπότε ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει 2.083 εξόδους, οι 832 από τις οποίες περιέλαβαν πλήγματα.

Ιατρικό υλικό στη Βεγγάζη
Αεροσκάφος που έχει ναυλώσει η κυβέρνηση της Γαλλίας και το οποίο μεταφέρει 10 τόνους ιατρικού υλικού έφτασε στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων στη Λιβύη, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Airbus που μετέφερε επίσης μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων αποτελεί την πρώτη πτήση με ανθρωπιστική βοήθεια που ναυλώνουν οι γαλλικές αρχές.

Η Ιταλία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι θα στείλει στη Βεγγάζη ένα στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 με 14,5 τόνους ιατρικού υλικού, το οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία 60.000 ασθενών, κυρίως τραυματιών στις μάχες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε