Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αποτοξίνωση από την Αλ Κάϊντα

Αποτοξίνωση από την Αλ Κάϊντα

Ο Νάσερ αλ-Μπάχρι από την Υεμένη, πρώην σωματοφύλακας του Οσάμα μπιν Λάντεν δήλωσε πως το βιβλίο που έγραψε

σε συνεργασία με γάλλο δημοσιογράφο έχει στόχο να μεταπείσει τους νέους που θέλουν να γίνουν μέλη της οργάνωσης.

    “Ο βασικός σκοπός του βιβλίου είναι να μάθουν οι νέοι πως να λένε ‘όχι’ στους εξτρεμιστές, όπως η αλ Κάιντα”, τονίζει ο αλ-Μπάχρι, εκφράζοντας την έκπληξή του για την άρνηση της Γαλλίας να του χορηγήσει άδεια εισόδου στη χώρα για την παρουσίαση του βιβλίου του “Στη Σκιά του μπιν Λάντεν”.

    Υπέρμαχος του ιερού πολέμου (τζιχάντ) κατά “της δυτικής αδικίας”, προσχώρησε στην αλ Κάιντα, αλλά ανακάλυψε πως “όταν βρίσκεσαι στο εσωτερικό της την βρίσκεις ελάχιστα πειστική”.

    Ο ίδιος προτρέπει τους λογικούς νέους να επιδιώξουν τον διάλογο με τη Δύση. “Συμβουλεύω τους νέους να μην βιάζονται. Πρέπει να δείχνουν μετριοπάθεια και να ακούν τους άλλους. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα σε μας και τη Δύση, όμως είναι αναγκαίο να υπάρξει διάλογος”, υπογράμμισε.

    Ο αλ-Μπάχρι εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το Παρίσι τον θεωρεί ακόμα τρομοκράτη και του αρνείται την βίζα.

    “Κρίνουμε πως η παρουσία του στο γαλλικό έδαφος δεν είναι σωστή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ζορζ Μαλμπρινό, ο οποίος υπογράφει μαζί με τον αλ-Μπάχρι το βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου.

    Ο Νάσερ αλ-Μπάχρι εγκατέλειψε την αλ Κάιντα και δήλωσε πως μετάνοιωσε για ό,τι έκανε. Οι πληροφορίες που έδωσε στο FBI, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, θεωρήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές από τις αμερικανικές αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε