Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποτρόπαιο βίντεο από Ρώσους νεοναζί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δείχνει την επίθεσή τους με μαχαίρια όπου έχασε τη ζωή του ένας Γκανέζος.

Ρώσοι νεοναζί δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο ένα βίντεο το οποίο απεικονίζει την μοιραία επίθεση τους εναντίον ενός Γκανέζου κοντά στην Μόσχα στα τέλη Δεκεμβρίου, μετέδωσαν χθες Σάββατο Ρωσικά ΜΜΕ.

Ο άνδρας εξέπνευσε σε νοσοκομείο υποκύπτοντας στα τραύματα από τις δεκάδες μαχαιριές που του κατάφεραν οι νεοναζί στην επίθεσή τους, την 26η Δεκεμβρίου.

Η Ρωσική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το βίντεο –που αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής– είναι αυθεντικό. Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης τις προτροπές ενός μασκοφορεμένου άνδρα, καθισμένου μπροστά σε μια σημαία με τη σβάστικα, να υπάρξουν και άλλες επιθέσεις αυτού του είδους.

Άλλα δύο βίντεο που απεικόνιζαν τις δολοφονίες ενός Τατζίκου και ενός άνδρα από την περιοχή του Καυκάσου από μασκοφόρους νεοναζί, κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο τα τελευταία δυο χρόνια.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν επί χρόνια την κυβέρνηση της Ρωσίας ότι δεν παίρνει επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού. Στη Ρωσία καταγράφηκαν 74 δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα το 2009 και, ήδη, 3 εφέτος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε