Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αποτροπιασμός για τους πολυήμερους βιασμούς των 180 γυναικών

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, εξέφρασε “αποτροπιασμό” μετά από τις καταγγελίες, για πολυήμερους βιασμούς 180 γυναικών στην επαρχία Βόρειο Κίβου της Λ.Δ. του Κονγκό από αντάρτες Χούτου.

Η Άστον, προσκάλεσε την κυβέρνηση στην Κινσάσα “να προστατεύει καλύτερα τον γυναικείο πληθυσμό στη χώρα”, αλλά και να δράσει κατάλληλα “ώστε να καταπολεμηθεί ριζικά η ατιμωρησία των δραστών” παρομοίων ειδεχθών πράξεων.

Μαζί με την Κάθριν Άστον και ο Επίτροπος αρμόδιος για την αναπτυξιακή βοήθεια, Αντρις Πιέμπαλγκς, εξέφρασε επίσης “αποτροπιασμό γιά τους μαζικούς βιασμούς από τους αντάρτες Χούτου αλλά και Κογκολέζους στρατιώτες της φυλής Μάϊ Μάϊ, στο χρονικό διάστημα 30 Ιουλίου-4 Αυγούστου στην κογκολέζικη επαρχία Βόρειο Κιβού.

Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι τέτοια περιστατικά καθιστούν “την επιτάχυνση της βοήθειας της διεθνούς κοινότητας προς την Κινσάσα, και τη μεγαλύτερη έμπρακτη συνεισφορά προς την τοπική δύναμη του ΟΗΕ, την ‘Monusco”, ενώ ζήτησαν από τον ίδιο τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν “να διατάξει να γίνει ανεξάρτητη έρευνα” για τους βιασμούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε