Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Απόβαση” ΔΝΤ στην Ισπανία από 15 Οκτωβρίου

“Απόβαση” ΔΝΤ στην Ισπανία από 15 Οκτωβρίου

Οι απεσταλμένοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πηγαίνουν στην Ισπανία για να συντάξουν έκθεση σχετικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

Οι παρατηρητές του ΔΝΤ θα βρεθούν στην Ισπανία και θα συντάξουν την έκθεση τους, το διάστημα 15 έως 26 Οκτωβρίου.
Κι όταν τελειώσουν τη δουλειά, θα παραδώσουν την έκθεσή τους στην ισπανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Όπως είπε ο ίδιος, η Ισπανία δεν έχει ζητήσει βοήθεια για να αντιμετωπίσει το χρέος της και το επίκεντρο του ΔΝΤ στην Ισπανία περιορίζεται στον τραπεζικό τομέα.

Η Ισπανία έχει λάβει οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον προβληματικό τραπεζικό της τομέα. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης ωστόσο, δεν αναμένει οι τράπεζες να χρειαστούν περισσότερα από περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε μια έκθεση σχετικά με την κατάσταση των ισπανικών τραπεζών που παρουσίασε η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας η εταιρεία συμβούλων Oliver Wyman υπολογίζει τις συνολικές ανάγκες των ισπανικών τραπεζών σε 53,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά τη συνολική κατάσταση της ισπανικής οικονομίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι η ύφεση ενδεχομένως θα διαρκέσει περισσότερο από ότι αναμενόταν.

Η εκτίμηση για την πορεία της ισπανικής οικονομίας αναφέρει συρρίκνωση από 1% έως 1,5% που είναι δύο έως τρεις φορές περισσότερο, από την πρόβλεψη της κυβέρνησης στην πρόταση της για τον προϋπολογισμό του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

NY Times: Φόβοι για κοινωνική αναταραχή σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία

”Δεν ετοιμάζεται η Ισπανία να ζητήσει βοήθεια”

Reuters: Ακόμη και το Σαββατοκύριακο μπαίνει στο μηχανισμό η Ισπανία

Ρέσλερ: Η Γερμανία δε θα εμποδίσει τη διάσωση της Ισπανίας

Δανείστηκε 4 δισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε