Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποβάθρα 20 μέτρων «ταξίδεψε» από την Ιαπωνία στις ΗΠΑ!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Απίστευτο κι όμως είναι αλήθεια: μια τεράστια αποβάθρα από την Ιαπωνία έφτασε έως το Όρεγκον των ΗΠΑ!

Παρασύρθηκε από τα τεράστια κύματα μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου. Η αποβάθρα ξεβράστηκε στις ακτές των δυτικών ΗΠΑ 15 μήνες μετά το τσουνάμι! Και άφησε άφωνους όσους την είδαν…

Το ιαπωνικό προξενείο επιβεβαίωσε ότι η αποβάθρα προερχόταν από τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με Ιάπωνες αξιωματούχους, η αποβάθρα προήλθε από το λιμάνι Μισάουα, στην περιοχή Αομόρι.

Οι αρχές στο Όρεγκον και άλλες πολιτείες της δυτικής ακτής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι προσπαθούν να συντονίσουν τον καθαρισμό των συντριμμιών. Η Ιαπωνία εκτιμά ότι 1,5 εκατ. τόνοι συντριμμιών ενδεχομένως πλέουν ακόμη στον Ειρηνικό.

Η αποβάθρα 20 μέτρων, φτιαγμένη από τσιμέντο και μέταλλο, έχει μια μικρή πλάκα με μια επιγραφή στο ιαπωνικό αλφάβητο. Ξεβράστηκε νωρίς την Τρίτη το πρωί στην γραφική παραλία Αγκέιτ, βόρεια του Νιούπορτ, 177 χλμ. νοτιοδυτικά του Πόρτλαντ. Οι αρχές θα την απομακρύνουν, αν και δεν είναι ακόμα σαφές ποιος θα επωμιστεί το κόστος.

Η αποβάθρα ελέγχθηκε και βρέθηκε ότι δεν έχει επικίνδυνα επίπεδα ραδιενέργειας.

Πάνω από 5 εκατ. τόνοι συντρίμμια παρασύρθηκαν στη θάλασσα μετά το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους βυθίστηκε. Από μπάλες ποδοσφαίρου και παιχνίδια ως υλικά κατασκευών έπλευσαν ως τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Οι αρχές ανησυχούν για πιθανή μόλυνση, το ενδεχόμενο ζώα να τραφούν με επικίνδυνες τοξίνες ή να υπάρξει “εισβολή” ειδών που δεν υπάρχουν στο τοπικό οικοσύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρήκε στον Καναδά τη μοτοσυκλέτα που είχε χάσει στο τσουνάμι της Ιαπωνίας

Έχασε την μπάλα του στο τσουνάμι και την βρήκαν στην… Αλάσκα! ΒΙΝΤΕΟ

Βύθισαν το πλοίο-φάντασμα που παρέσυρε το τσουνάμι της Ιαπωνίας

Αλιευτικό που είχε παρασυρθεί απο το τσουνάμι βρέθηκε στον Καναδά!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε