Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αποζημίωση 22εκατ. δολάρια γιατί τον ξέχασαν 22 μήνες στην απομόνωση

Αποζημίωση 22εκατ. δολάρια γιατί τον ξέχασαν 22 μήνες στην απομόνωση

Ο Στέφεν Σλέβιν δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου της Σάντα Φε ότι τον είχαν “ξεχάσει” στη φυλακή, ποτέ δε δικάστηκε, ενώ έπασχε από κατάθλιψη και είχε ανάγκη από φάρμακα τα οποία δεν έλαβε.

Το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε ως αποζημίωση για απάνθρωπη μεταχείριση ένας άνδρας που είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε τεθεί στην απομόνωση για 22 μήνες σε φυλακή στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

“Άνθρωποι με έβλεπαν κάθε μέρα, έβλεπαν την επιδείνωση της υγείας μου κάθε μέρα και δεν έκαναν τίποτα”, δήλωσε ο 57χρονος Σλέβιν στο δικαστήριο.

Όταν το Μάιο του 2007, ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική, είχε χάσει το ένα τρίτο του βάρους του, η γενειάδα του είχε μεγαλώσει τόσο που έφτανε ως το στήθος του, ενώ τα νύχια του είχαν γυρίσει προς τα μέσα και είχε πληγές.

Ακόμη, ο Σλέβιν, ο οποίος ανέφερε ότι δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για τα χρήματα, είχε αναγκαστεί να βγάλει μόνος του ένα δόντι του.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις κρατουμένου που έχει επιδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε