Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αποζημίωση 400.000 ευρώ στην πριγκίπισσα της Σουηδίας από περιοδικό

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι έχει αρνηθεί την άσκηση έφεσης στην υπόθεση, την οποία έχει αναλάβει για την πριγκίπισσα από το 2005 ο δικηγόρος Ματίας Πριντς.

Αποζημίωση- ρεκόρ ύψους 400.000 ευρώ υποχρεώθηκε να καταβάλλει ένας Γερμανός εκδότης περιοδικών στην πριγκίπισσα Μαντλίν της Σουηδίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός δικηγόρος της.

Αυτό σημαίνει ότι η αποζημίωση είναι οριστική. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, ο ιδιοκτήτης του Sonneverlag, που ανήκει στον γερμανικό όμιλο Klambt Media Group, καταδικάστηκε για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του μικρότερου μέλους της σουηδικής βασιλικής οικογένειας.

Ο δικηγόρος, που ειδικεύεται στις υποθέσεις των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης κατά περιοδικών και ταμπλόιντ της Γερμανίας, επικαλέστηκε περίπου 87 δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η 28χρονη πριγκίπισσα ήταν είτε ερωτευμένη, είτε έγκυος.

Επιπλέον, ο Γερμανός δικηγόρος τόνισε ότι πρόκειται για την υψηλότερη τέτοιου είδους αποζημίωση, ενώ πρόσθεσε ότι η πελάτης του θα δωρίσει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε