Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Apple-Samsung σημειώσατε 1!

Apple-Samsung σημειώσατε 1!

Η Samsung της Νότιας Κορέας είναι ένοχη για αντιγραφή κρίσιμων χαρακτηριστικών από τα δημοφιλή iPhone και iPad αποφάσισε το δικαστήριο!

Η Samsung θα πρέπει να καταβάλει στην Apple, πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Το αμερικανικό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ, μετά από εξέταση περίπου 700 καταγγελιών από την Apple και την Samsung, για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εκδίκασε ότι η Samsung της Νότιας Κορέας είναι ένοχη για αντιγραφή κρίσιμων χαρακτηριστικών από τα iPhone και iPad

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ετυμηγορία ελεγκτικής επιτροπής η οποία για λιγότερο από τρεις ημέρες εξέτασε επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple και πέντε της Samsung και με σχετική ευκολία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Samsung είχε αντιγράψει το iPhone και το iPad.

Η ετυμηγορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική απαγόρευση για χρόνια τις πωλήσεις των βασικών προϊόντων της Samsung και να σταθεροποιήσει την κυριαρχία της Apple στην συνεχώς αναδυόμενη αγορά φορητών υπολογιστών.

Η απόφαση ενισχύει τη δυναμική της Apple, μιας εταιρείας που είναι ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο κερδοφόρων στην ιστορία των επιχειρήσεων, καθώς ένας σεβαστός αριθμός εταιρειών που πωλούν smartphones τα οποία βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τώρα νομικές προκλήσεις από την Apple.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η απόφαση του δικαστηρίου, είναι εξόχως σημαντική καθώς δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές πωλήσεις προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, κρέμονται από μια κλωστή.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ετυμηγορία αμερικανικού δικαστηρίου αναφέρει ότι ο καταναλωτής βγαίνει “χαμένος” από την αγωγή. «Η απόφαση θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και δυνητικά υψηλότερες τιμές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Samsung θα υποβάλει έφεση κατά της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημόσια συγνώμη στη Samsung ζητάει το δικαστήριο από την Apple!

iPhone 4S Vs Samsung Galaxy S III: Ποιο καταστρέφεται πιο γρήγορα;

Ακόμα μία διαφήμιση της Samsung που κοροϊδεύει την Apple!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε