Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Απροστάτευτα παιδιά και… υπολογιστές στην Ευρώπη

Απροστάτευτα παιδιά και… υπολογιστές στην Ευρώπη

Το 1/3 των υπολογιστών έχουν «μολυνθεί» από ιό, ενώ στο 5% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών, τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στους κινδύνους του διαδικτύου.

Εντυπωσιακά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το 5% των νοικοκυριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση δε διαθέτει τα απαραίτητα φίλτρα προστασίας των ανηλίκων με συνέπεια να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με ανήλικούς που είχαν πρόσβαση σε ακατάλληλες ιστοσελίδες ή έρχονταν σε επαφή με ενδεχομένως επικίνδυνα άτομα.

Στην Ελλάδα, μόλις το 8% των νοικοκυριών χρησιμοποιούν προγράμματα προστασίας αναφέρει η έρευνα της Eurostat, που δημοσιεύτηκε τη Δεύτερα, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το 31% των πολιτών της ΕΕ αντιμετώπισαν πρόβλημα με ιό στον υπολογιστή τους σε μία περίοδο 12 μηνών μέχρι τα μέσα του 2010 με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν καταγραφεί στη Βουλγαρία (58%) και τα λιγότερα στη Γερμανία (22%).

Η υπηρεσία διαπίστωσε, επίσης, ότι το 3% των χρηστών είχαν πέσει θύματα απάτης με πιστωτικές κάρτες στο Ιντερνετ με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν καταγραφεί στην Λεττονία (8%) και στην Βρετανία (7%).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε