Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αραβικός Σύνδεσμος: Σχεδιάζει επιβολή κυρώσεων στη Συρία

Ταξιδιωτική απαγόρευση και  “πάγωμα” εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών  είναι μερικές απο τις κυρώσεις που ετοιμάζεται να επιβάλει ο Σύνδεσμος στο συριακό καθεστώς, ωστε να ασκηθούν πιέσεις στον Ασαντ.

Κυρώσεις ετοιμάζεται να επιβάλλει ο Αραβικός Σϋνδεσμος στο συριακό καθεστώς προκειμένου να γίνουν πιο έντονες οι πιέσεις που ασκούνται στον Ασαντ για να βάλει τέλος στο λουτρό αίματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανάμεσα στα μέτρα είναι η ταξιδιωτική απαγόρευση και το τέλος στις εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές. Ωστόσο, στις κυρώσεις δεν θα περιλαμβάνονται βασικά εμπορεύματα που χρειάζονται οι σύροι πολίτες.

Επίσης αναμένεται να αποφασιστεί και το πάγωμα των τραπεζικών καταθέσεων της κυβέρνησης Ασαντ, αλλά και των δοσοληψιών με τη Συριακή Κεντρική Τράπεζα.

Στο μεταξύ ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως περίπου 1,5 εκατ. Σύροι έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρόφιμα. Σύμφωνα με την επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού, Βάλερι Αμος, περίπου 3 εκατομμύρια Σύροι -σε συνολικό πληθυσμό 20,5 εκατομμυρίων- πλήττονται από τη βίαιη καταστολή του καθεστώτος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε