Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Άρματα μάχη έχουν βγεις στους δρόμους της Σαναά

REUTERS
Μεγάλη δύναμη τεθωρακισμένων αρμάτων έχει αναπτυχθεί γύρω από το προεδρικό μέγαρο, του υπουργείο Άμυνας και την κεντρική τράπεζα στη Σαναά, λίγη ώρα μετά την προσχώρηση του διοικητή της 1η μεραρχίας τεθωρακισμένων στο κίνημα κατά του προέδρου

Μεγάλη δύναμη τεθωρακισμένων αρμάτων αναπτύχθηκε στη Σαναά, κυρίως γύρω από το προεδρικό μέγαρο, μετά την ανακοίνωση της προσχώρησης στο κίνημα διαμαρτυρίας του στρατηγού Άλι Μόχσεν αλ ‘Αχμαρ, του διοικητή της πρώτης μεραρχίας τεθωρακισμένων της Υεμένης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στην πρωτεύουσα της χώρας.
 
Τεθωρακισμένα άρματα έχουν επίσης λάβει θέσεις γύρω από το υπουργείο Άμυνας και την κεντρική τράπεζα στη Σαναά.
 
“Ανακοινώνουμε ότι υποστηρίζουμε και προστατεύουμε τους νέους που διαμαρτύρονται στην Πλατεία του Πανεπιστημίου της Σαναά”, ανακοίνωσε ο στρατηγός αλ-Άχμαρ , διοικητής της πρώτης μεραρχίας τεθωρακισμένων της Υεμένης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το δίκτυο Al Jazzera.
 
Ο στρατηγός, ο οποίος ανήκει στην ισχυρότερη φυλή της χώρας, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Υεμένης “ότι καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις” και “ωθεί τη χώρα προς τον εμφύλιο πόλεμο”.
 
Πρόκειται για τον πρώτο ανώτατο αξιωματικό του στρατού της Υεμένης που προσχωρεί στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Σάλεχ από τον Ιανουάριο.
 
Την Παρασκευή, 52 διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά στην Πλατεία του Πανεπιστημίου. Χθες, ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, έπειτα από τις παραιτήσεις τριών υπουργών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άγρια καταστολή.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε