Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αρνείται ο Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία

Το καθεστώς αρνείται κάθε συζήτηση για αποχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι από την εξουσία.

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχήμ δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι το καθεστώς της χώρας αρνείται κάθε συζήτηση με θέμα την αποχώρηση του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, απορρίπτοντας την τουρκική πρόταση για παροχή εγγυήσεων στον Καντάφι σχετικά με την αποχώρησή του.

“Απορρίπτουμε κάθε διάλογο με θέμα την αποχώρηση του ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι” δήλωσε ο κ.Ιμπραχήμ σε συνέντευξη Τύπου.

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον ηγέτη να αποχωρήσει. Κανείς δεν μπορεί να έρθει εδώ με ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει και την αποχώρηση του ηγέτη” τόνισε.

“Ανήθικη, παράνομη και χωρίς καμία σημασία” κρίνει ο κ.Ιμπραχήμ μια τέτοια υπόθεση.

Η Τουρκία, μόνη μουσουλμανική χώρα στους κόλπους του ΝΑΤΟ προσέφερε “εγγυήσεις” στον συνταγματάρχη Καντάφι για να εγκαταλείψει τη Λιβύη.

“Ο Καντάφι δεν έχει άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει τη Λιβύη, με εγγυήσιες που θα του δοθούν. Εμείς του προσφέρουμε αυτές τις εγγυήσεις. Λέμε ότι θα του προσφέρουμε τη βοήθειά μας για να πάει εκεί όπου επιθυμεί” δήλωσε την Παρασκευή ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στις εγγυήσεις που ανέφερε.

Παράλληλα στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ιμπραχήμ ανέφερε ότι η λιβυκή κυβέρνηση “διατηρεί τον πλήρη έλεγχο” στην περιοχή προς την Αζντζαμπίγια μέχρι τα σύνορα με την Τυνησία.

Πρόσθεσε τέλος ότι οι εξεγερμένοι απέτυχαν να εισέλθουν και στην πόλη Ζαουίγια, δυτικά της Τρίπολης. “Οι εξεγερμένοι δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτε έναντι της λιβυκής κυβέρνησης” είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε