Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αρνητικές οι αντιδράσεις για τις προτάσεις Ταλάτ

Ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται να αξιολογήσει τις προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται να αξιολογήσει τις προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την Κυριακή θα τις αξιολογήσουν σε κοινή συνάντηση Χριστόφιας και αρχηγοί των κομμάτων.

Ο Κύπριος πρόεδρος απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο των προτάσεων Ταλάτ, για το κεφάλαιο “Διακυβέρνηση – Κατανομή Εξουσιών. Ωστόσο, τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς επίσης το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι, χαρακτήρισαν τις προτάσεις απαράδεκτες και ζήτησαν από τον πρόεδρο Χριστόφια να αναπροσαρμόσει την στρατηγική του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά στην ουσία έχει τορπιλίσει τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Πρόκληση και εμπαιγμό χαρακτηρίζει τις προτάσεις Ταλάτ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, λέγοντας ότι με τις προτάσεις υπογραμμίζεται η επιμονή της Τουρκίας σε δύο χωριστά κράτη, με ίση αριθμητική συμμετοχή, με βέτο σε όλες τις αποφάσεις και με διαχωρισμό του FIR.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι τώρα είναι καιρός ο πρόεδρος Χριστόφιας να αντιληφθεί ότι η όλη διαδικασία δεν οδήγησε σε καλά μονοπάτια, ενώ η γενική γραμματέας των Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου, δήλωσε ότι οι προτάσεις της τουρκικής πλευράς είναι απαράδεκτες, φοβερά σκληρές και δεν δίνουν περιθώριο για συζήτηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε