Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αρόγιο η “αναξιόπιστη”

Η πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρόγιο. ΦΩΤΟ REUTERS
Η πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρόγιο. ΦΩΤΟ REUTERS
Όχι δεν πρόκειται τον τίτλο για νέο σίριαλ βραζιλιάνικης προέλευσης αλλά made in Φιλιππίνες!
 

 

Μια νέα έρευνα που έγινε στην χώρα των Φιλιππίνων έδειξε ότι σχεδόν οι επτά στους δέκα πολίτες συνεχίζουν να μην εμπιστεύονται την πρόεδρο Γκλόρια Αρόγιο, παρά την προσπάθειά της να βελτιώσει την εικόνα της πριν αποχωρήσει από την εξουσία φέτος.
 
Το ποσοστό 68% των ερωτηθέντων που ανέφεραν ότι δεν εμπιστεύονται την Αρόγιο είναι το υψηλότερο εις βάρος της αφότου ανέλαβε την εξουσία διαδεχόμενη τον ανατραπέντα πρόεδρο Τζόζεφ Εστράντα το 2001, σύμφωνα με την Pulse Asia, η οποία διεξήγαγε την έρευνα.
 
Το στοιχείο ήλθε στην δημοσιότητα μία ημέρα αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε στην Αρόγιο να διεκδικήσει θέση στη βουλή στις εκλογές του Μαΐου, εξέλιξη που πολλοί πιστεύουν ότι εντάσσεται σε ένα σχέδιο για να παραμείνει στην εξουσία.
 
Η Αρόγιο είναι αναγκασμένη, βάσει του Συντάγματος, να αποχωρήσει από την προεδρία εφέτος. Ωστόσο, πολλοί επικριτές της πιστεύουν ότι η Αρόγιο, όταν καταλάβει έδρα στο Κογκρέσο, θα επιδιώξει να τροποποιήσει το Σύνταγμα ώστε το πολίτευμα να μετατραπεί από προεδρική σε κοινοβουλευτική δημοκρατία–και κατόπιν να γίνει η πρώτη πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας.
 
Η Αρόγιο έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να γοητεύσει συμπατριώτες της και ξένους δημοσιογράφους, καλώντας τους σε ακριβά δείπνα και επισκεπτόμενη ΜΜΕ, ενώ έχει προχωρήσει σε ανάρτηση πολλών υπαίθριων διαφημιστικών καταχωρίσεων για τα οικονομικά επιτεύγματά της.
 
Η δημοτικότητα της προέδρου επλήγη ακόμα περισσότερο το 2009, όταν μια φατρία συμμάχων της που έλεγχε μια επαρχία φέρεται να διέπραξε σφαγή δεκάδων ανθρώπων.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε