Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Άρχισαν οι καθαιρέσεις αξιωματούχων για τις φονικές πλημμύρες

Άρχισαν οι καθαιρέσεις αξιωματούχων για τις φονικές πλημμύρες

Οι νεκροί στην Ρωσία από τις φονικές πλημμύρες έφτασαν τους 171. Ο Πουτίν “ξηλώνει” τους τοπικούς αξιωματούχους.

Δύο αξιωματούχοι της ρωσικής περιφέρειας του Κριμσκ, όπου οι πλημμύρες που σημειώθηκαν τη νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στοίχισαν τη ζωή σε 171 ανθρώπους, παύτηκαν σήμερα από τον κυβερνήτη της περιφέρειας αυτής, που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα.

   “Αποδείχθηκε πως οι επικεφαλής της περιφέρειας είχαν ενημερωθεί για τον κίνδυνο πλημμυρών τουλάχιστον τρεις ώρες νωρίτερα. Όμως κατά τις συναντήσεις μου με τον κόσμο χθες και προχθές, πολλοί κάτοικοι του Κριμσκ μου είπαν ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί”, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ Αλεξάντρ Τκάτσεφ στη διάρκεια συνεδρίασης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

   Κατά συνέπεια “εκτιμώ πως ο επικεφαλής της περιφέρειας και ο δήμαρχος (του Κριμσκ) πρέπει να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους ήδη από σήμερα”, πρόσθεσε ο κυβερνήτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

   Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε “το συντομότερο δυνατόν” μια ανάλυση για τα αίτια των πλημμυρών. Οι πλημμυροπαθείς κατηγορούν οργισμένοι τις αρχές ότι δεν τους είχαν ενημερώσει προηγουμένως για τους κινδύνους.

   “Πρέπει να αναλυθούν τα αίτια αυτού του γεγονότος, ώστε να αποφευχθεί μια επανάληψη αυτής της τραγωδίας σε άλλα μέρη”, δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνεδρίασης για την κρίση στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

   “Αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Ενημερώστε με για την πρόοδο των εργασιών ως το τέλος της εβδομάδας”, πρόσθεσε ο Πούτιν κατά τη συνεδρίαση αυτή, στην οποία συμμετείχαν πολλοί κυβερνητικοί υπουργοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τους άφησαν στην τύχη τους να πνιγούν! – 177 οι νεκροί στη Ρωσία

Πένθος και καταστροφή στη Ρωσία από τις πλημμύρες – Έξαλλος ο Πούτιν

134 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Ρωσία

Ενενήντα εννέα οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ξεπέρασαν τους 70 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε