Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αρχισε η προεκλογική περίοδος στον Καναδα

Και επισήμως ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις τεσσαρακοστές πρώτες εθνικές εκλογές στον Καναδά, που θα γίνουν  στις 2 Μαΐου.

Ο Στίβεν Χάρπερ αναφέρθηκε στα απογοητευτικά γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης μειοψηφίας των Συντηρητικών ευχαριστώντας το λαό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην κυβέρνησή του.

Ο κ. Χάρπερ είπε πως οι Καναδοί θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια σταθερή αυτόνομη κυβέρνηση που θα κρατήσει χαμηλούς φόρους και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας ή σε μια κυβέρνηση συνασπισμού που θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

Πρίν απο την εμφάνιση του κ. Χάρπερ, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Φιλελευθέρων Μάικλ Ιγκνάτιεφ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δήλωσε πως δεν σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το Νεοδημοκρατικό κόμμα και το Μπλόκ Κεμπεκουά εάν από τις εκλογές προκύψει πλειοψηφία του Συντηρητικού Κόμματος η οποία όμως δεν θα δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Πάντως, το δίλημμα αυτών των εκλογών, όπως προσπαθεί να το θέσει ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, θα είναι : αυτόνομη κυβέρνηση Συντηρητικών ή κυβέρνηση συνασπισμού των τριών μεγάλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε