Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

“Ασήκωτη” η φορολογία για τους Ιταλούς

“Ασήκωτη” η φορολογία για τους Ιταλούς

Το επίπεδο της γενικής φορολογίας στην Ιταλία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φθάσει πλέον το 55% του παραγόμενου εισοδήματος, όπως αναφέρει έρευνα της εμπορικής ένωσης Confcommercio.

Η Confcommercio υποστηρίζει ότι πρόκειται για διεθνές ρεκόρ, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία, που περιόριζαν το επίπεδο των φορολογικών βαρών στο 45,2%.

Μετά την Ιταλία, στη σχετική κατάταξη ακολουθούν η Δανία (48,2%), η Γαλλία (48,2%) και η Σουηδία, με 48%.

Η παραοικονομία σύμφωνα με την έκθεση της εμπορικής αυτής ένωσης, αντιστοιχεί στην Ιταλία σε 154 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ή το 17,5% του ΑΕΠ της, ποσό και ποσοστό που χαρακτηρίζονται από τα υψηλότερα σε διεθνές επίπεδο.

Ο υπεύθυνος της Κρατικής Υπηρεσίας Είσπραξης Φόρων, Ατίλιο Μπέφερα, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Confcommercio, δήλωσε ότι «υπάρχει όντως μια σιωπηλή πλειοψηφία που δεν φοροδιαφεύγει και συχνά καταβάλλει ακόμη και το 55% των αποδοχών της. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φορολογία αντιστοιχεί ακόμη και στο 70% του εισοδήματος».

Σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών της Ένωσης Βιομηχάνων της Ιταλίας Confindustria, «τα συνεχιζόμενα υψηλά επίπεδα των spread έχουν εξανεμίσει το 0,9% του ΑΕΠ , έχουν προκαλέσει την απώλεια 144.000 θέσεων εργασίας και την επιβάρυνση της δημόσιας οικονομίας με τόκους που αντιστοιχούν σε 12,4 δισεκατομμύρια ευρώ».

«Οι απώλειες σε ανάπτυξη και απασχόληση, ακυρώνουν μεγάλο μέρος των μέχρι τώρα προσπαθειών της κυβέρνησης» καταλήγει το κέντρο μελετών της Confindustria.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις και στην Ιταλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε