Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Άστεγοι θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο

Το προσωπικό ασφαλείας θα παραχωρήσει κάποιους χώρους που χρησιμοποιεί, και ο ίδιος θα παραχωρήσει ένα από τα γραφεία του στους άστεγους. Αυτό αποφάσισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προσκάλεσε 25 άστεγες οικογένειες, μετά από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις, να μείνουν προσωρινά στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

Πάνω από δεκαπέντε πολίτες έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες έφυγαν δια της βίας από τα σπίτια τους μετά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που διήρκεσαν μια εβδομάδα και προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και χάος σε όλη τη Βενεζουέλα.

Ο κ. Τσάβες που κατακρίνεται γιατί απέτυχε στην υλοποίηση του σχεδίου ανοικοδόμησης νέων οικιών στη διάρκεια της 11χρονης παραμονής του στην εξουσία, αλλά ο ίδιος ρίχνει τις ευθύνες στους προκατόχους του υπερασπιστές της ελεύθερης αγοράς, δήλωσε ότι θα ανοίξει το προεδρικό μέγαρο για όσο περισσότερους άστεγους μπορεί.

Το προσωπικό ασφαλείας θα παραχωρήσει κάποιους χώρους που χρησιμοποιεί, και ο ίδιος θα παραχωρήσει ένα από τα γραφεία του στους άστεγους. “Το προσωπικό ασφαλείας διαθέτει μια τεραστίων διαστάσεων κουζίνα που μπορεί να φιλοξενήσει και είκοσι άτομα”, δήλωσε ο κ.Τσάβες σε ομιλία του στην κρατική τηλεόραση.

“Έχω τρία γραφεία, το ένα απ αυτά μπορεί να μετατραπεί σε τρία μικρά διαμερίσματα. Ήδη διαμορφώνονται οι χώροι για τις άστεγες οικογένειες” πρόσθεσε.

Και αξιωματούχοι της Βουλής ακολουθώντας το παράδειγμα του προέδρου ανακοίνωσαν ότι διάφοροι χώροι του κοινοβουλίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν προσωρινά από άστεγες οικογένειες.

Οι υποστηρικτές του Τσάβες θεωρούν ότι είναι ο πρώτος ηγέτης της Βενεζουέλας που νοιάζεται για τους φτωχούς αλλά οι επικριτές του λένε ότι παίρνει κάποια λαϊκίστικα μέτρα εντυπωσιασμού αλλά απέτυχε στην επίλυση των βασικών προβλημάτων της μεγάλης αυτής χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε