Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αστυνομικοί ζητούν το… δικαίωμα στα μούσια και τα μακριά μαλλιά!

Αστυνομικοί ζητούν το… δικαίωμα στα μούσια και τα μακριά μαλλιά!

Κανόνες… εμφάνισης έχει θεσπίσει η αστυνομία της Βικτόριας, στην Αυστραλία, αλλά κάποιοι θέλουν να έχουν μούσι και μακριά μαλλιά. Και αποφάσισαν να τα… διεκδικήσουν!

Ομάδα 17 αστυνομικών προσέφυγε στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας να επιτραπεί σε αστυνομικούς που θέλουν, να αφήνουν γένια και μακριά μαλλιά.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν, οι αστυνομικοί μπορούν να έχουν μόνο ένα περιποιημένο μουστακάκι, αλλά όχι και μούσι!

Βάσει των κανονισμών, οι αστυνομικοί θα πρέπει να είναι πάντα φρεσκοξυρισμένοι και φρεσκοκουρεμένοι και να μην αφήνουν τα μαλλιά τους να υπερβαίνουν το καθορισμένο μέγεθος.

Ειδικοί κανονισμοί ισχύουν και για τις γυναίκες αστυνομικούς: απαγορεύεται να μακιγιάρονται και να βάφουν τα νύχια τους. Επίσης, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες του σώματος, απαγορεύεται να αφήνουν αλογοουρές και να φορούν κοσμήματα την ώρα της υπηρεσίας.

Στην προσφυγή τους, οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι οι κανονισμοί του Σώματος που καθορίζουν την εμφάνιση των αστυνομικών στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και ζητούν να εξαιρεθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ασάνζ θέλει να κάνει… μήνυση στην πρωθυπουργό της Αυστραλίας!

Πως ένας υπολογιστής μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη

Βρήκαν δημοσιογράφο θαμμένη σε χωματόδρομο

Το παραδέχονται: «Ναι, στέλνουμε Έλληνες σε κέντρα κράτησης»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε