Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Αστυνομικός δικάζεται γιατί άφησε μετανάστη να πεθάνει στο κελί του

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο Τζαλόχ έβαλε μόνος του φωτιά στο στρώμα του με έναν αναπτήρα.

Ένας Γερμανός αστυνομικός, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για το θάνατο ενός μαύρου μετανάστη μέσα σε αστυνομικό τμήμα, έσπασε σήμερα τη σιωπή του στο δικαστήριο.

Ο Οουρί Τζαλόχ, 23 ετών, πέθανε στις 7 Ιανουαρίου 2005 όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο κελί του. Ο θάνατός του προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις στη Γερμανία, όπου οργανώσεις κατά των διακρίσεων κατήγγειλαν κακομεταχείριση των μεταναστών από τις αρχές.

Ο 50χρονος αστυνομικός είπε ότι λυπάται που δεν του πέρασε από το μυαλό ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο κελί, μολονότι είχε σημάνει ο συναγερμός. “Υποσυνείδητα πρέπει να σκέφτηκα ότι (ο συναγερμός) είχε πάθει βλάβη”, δήλωσε στο δικαστήριο του Μαγδεμβούργου που εξετάζει την υπόθεσή του.

Ο αστυνομικός αντιλήφθηκε τη φωτιά μόνο όταν άνοιξε την πόρτα του κελιού, όμως ο Τζαλόχ είχε ήδη πεθάνει από ασφυξία. Νωρίτερα, στο δικαστήριο μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο νεαρός, που καταγόταν από τη Σιέρα Λεόνε και είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία, ήταν μεθυσμένος όταν συνελήφθη. Οι αστυνομικοί του πέρασαν αλυσίδες στα χέρια και στα πόδια και τον άφησαν να ξεμεθύσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε