Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αστυνομικός σκότωσε 9 συναδέλφους του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Την ευθύνη για την επίθεσης στην περιοχή Πάκτικα του Αφγανιστάν ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε εννέα συναδέλφους του στην Πάκτικα, μια ασταθή επαρχία του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών προσθέτοντας ότι ένας από τους αστυνομικούς διέφυγε και ότι δύο ακόμη συνελήφθησαν.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες βράδυ στη Γιαχία Χιλ. Δεν είναι σαφές αν ο δράστης ήταν ανάμεσα στους δύο συλληφθέντες, είπε ο Μουχλίς Αφγάν, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Πάκτικα.

“Τη νύχτα ένας από τους μαχητές μας επιτέθηκε σε φυλάκιο ασφαλείας όπου σκότωσε εννέα τοπικούς αστυνομικούς”, είπε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο σύντομο γραπτό του μήνυμα που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Κατάφερε να διαφύγει και να ενταχθεί τις τάξεις των Ταλιμπάν”, πρόσθεσε.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε, την ώρα που αρκετές δολοφονίες πρόσφατα στρατιωτών του ΝΑΤΟ από αφγανούς στρατιώτες και σύμμαχούς τους στην καταπολέμηση της εξέγερσης των Ταλιμπάν έχουν εγείρει αμφιβολίες για την ικανότητα των αφγανικών δυνάμεων να εγγυηθούν οι ίδιες την ασφάλεια της χώρας αντικαθιστώντας τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως έχει προβλεφθεί έως τα τέλη του 2014.

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν ότι αρκετές από τις επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν από συντρόφους τους που κατάφεραν να εισχωρήσουν στις αφγανικές δυνάμεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε