Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Άτακτη υποχώρηση των Τούρκων

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι Τούρκοι μπορεί να είναι “μαέστροι” στις απειλές και με τη… διπλωματία των κανονιοφόρων πολλές φορές να έχουν κερδίσει πολλές αναίμακτες μάχες όμως αυτή τη φορά άφησαν τους λεονταρισμούς κατά μέρος και αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι έχουν ανάγκη την Ε.Ε.

Έτσι από το θα παγώσουμε κάθε σχέση με την Ε.Ε. αν αναλάβει η Κύπρος της προεδρία περάσαμε στο … δεν θα διακόψουμε και τις σχέσεις μας.
Έτσι παρά τις “προειδοποιήσεις” Γκιουλ ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. Θα υποστούν βαρύ πλήγμα, φτάσαμε στη δήλωση Μπαγίς (του υπουργού επί των ευρωπαϊκών υποθέσεων) πως “δεν θα διακοπούν (οι σχέσεις) στην διάρκεια της προεδρίας των Ελληνοκυπρίων, απλώς δεν θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους προεδρεύοντες. Οι σχέσεις μας με την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παραμείνουν ανέπαφες”.
Κάπως έτσι οι Τούρκοι απλά το 2ο εξάμηνο του 2012 θα κάνουν ότι δεν ξέρουν ποιος προεδρεύει στην Ένωση…
Μόνο που στο διάστημα αυτό οι Τούρκοι περιμένουν να ξεκινήσει νέος γύρος ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Κύπριο προεδρεύονται, αν πάλι δεν θέλουν … οι διαπραγματεύσεις πάνε πίσω…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε