Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αθ.Ορφανίδης: Ανελέητος επικοινωνιακός πόλεμος εναντίον τραπεζών από Χριστόφια και ΑΚΕΛ

Αθ.Ορφανίδης: Ανελέητος επικοινωνιακός πόλεμος εναντίον τραπεζών από Χριστόφια και ΑΚΕΛ

Επίθεση κατά Χριστόφια από τον τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.  Ο Αθανάσιος Ορφανίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ για «ανελέητο επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του τραπεζικού συστήματος».

 Σε ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο Χριστόφια ο κύριος Ορφανίδης αναφέρει ότι ο ισχυρισμός πως «ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Κύπρος βουλιάζει οικονομικά λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζές μας είναι παραπλανητικός και προκαλεί ζημιά στην οικονομία του τόπου και στην Κύπρο την ίδια» και προσθέτει:

«Αναγκάζομαι να παρέμβω, διότι οι συνεχείς δηλώσεις σας αλλά και εκπροσώπων σας στο ΑΚΕΛ κάνουν μεγάλη ζημιά στον τόπο μα και πλήττουν το μέλλον των παιδιών μας.

 Ο κύριος Ορφανίδης σημειώνει ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου έχει στέρεα βάση και επικρίνει, επίσης, τον πρόεδρο Χριστόφια για τη στάση του στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, που είχε αρνητικές επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου με ζημιές δισεκατομμυρίων.

 Καταλήγοντας επαναλαμβάνει τη θέση για διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να εντοπισθούν οι ευθύνες σε ό,τι αφορά τη σημερινή κατάσταση στις τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύπρος: Ξεκαθαρίζουν εντός των ημερών, δάνειο και Μηχανισμός – Κόσμος

Κύπρος: Οι κινήσεις για ανακεφαλαιοποίηση γίνονται όταν οι αγορές είναι κλειστές, δηλώνει ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε