Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αθώος δηλώνει ο «βαρώνος» των ναρκωτικών

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αρνήθηκε την ενοχή του ο «βαρώνος» των ναρκωτικών της Τζαμάικα, Κρίστοφερ «Ντούντους» Κόουκ.

Ο Κουκ συνελήφθη στις 22 Ιουνίου από την αστυνομία της Τζαμάικα και εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την Παρασκευή παρουσιάστηκε ενώπιον το Ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Υόρκης. Ο δικαστή Ρόμπερτ Πάτερσον, του απήγγειλε κατηγορία για λαθρεμπόριο μαριχουάνας και κοκαΐνης και παράνομο εμπόριο όπλων.

Ο αυτεπάγγελτα διορισμένος δικηγόρος Ράσελ Νιούφελντ, διευκρίνισε πως ο πελάτης του δηλώνει «αθώος» και ο δικαστής όρισε νέα ακροαματική διαδικασία τη Δευτέρα, προκειμένου να εξετάσει ένα αίτημα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Κόουκ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια εάν κριθεί ένοχος από την αμερικανική δικαιοσύνη, η οποία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψής του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τον κατηγορούν ότι προμήθευε τη Νέα Υόρκη και τις άλλες πόλεις της ανατολικής ακτής με κρακ, κοκαΐνη και μαριχουάνα.

Η παγίδευση του φερόμενου ως λαθρέμπορου ναρκωτικών από τις αρχές της Τζαμάικα είχε προκαλέσει βίαιες αντιπαραθέσεις στα τέλη Μαΐου στο Κίνγκστον ανάμεσα στην αστυνομία και το στρατό από τη μία πλευρά και έμπιστων του «Ντούντους» από την άλλη, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 73 πολιτών, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επικεφαλής της μεγαλύτερης συμμορίας διακινητών ναρκωτικών της Τζαμάικα, των «Shower Posse», ο Κόουκ θεωρείται έμπορος του θανάτου από την Ουάσινγκτον, αλλά και ευεργέτης και «νονός» στις παραγκουπόλεις του Κίνγκστον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε