Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αθώος ο Μπερλουσκόνι στην υπόθεση της Mediaset, ανοιχτά άλλα τρία δικαστικά μέτωπα

Απαλλάχθηκε των κατηγοριών για την υπόθεση της Mediaset ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δικαστήριο του Μιλάνου αποφάσισε ότι οι κατηγορίες για φορολογική απάτη και υπεξαίρεση χρημάτων πρέπει να αποσυρθούν.

Σε δίκη, ωστόσο, θα προσαχθούν ο γιος του Μπερλουσκόνι, Πιέρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και ο πρόεδρος της Mediaset.

Πρόκειται για μία σημαντική νομική νίκη του αποδυναμωμένου Καβαλιέρε, ο οποίος έχει ανοιχτά άλλα τρία δικαστικά μέτωπα: είναι κατηγορούμενος για διαφθορά σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, ενώ η τρίτη και πλέον σοβαρή υπόθεση είναι το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», στην οποία κατηγορείται για συνδρομή στην εκπόρνευση ανηλίκων και κατάχρηση εξουσίας. 

Για την υπόθεση της Mediaset, οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετίζονταν με την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κολοσσού των μέσων ενημέρωσης.

O Ιταλός πρωθυπουργός, ο γιος του, αλλά και μεγαλοστελέχη της εταιρείας, κατηγορήθηκαν ότι υπερτιμολόγησαν σκόπιμα τα ποσά που καταβλήθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μέσω υπεράκτιων εταιρειών κυριότητας του Μπερλουσκόνι, και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μέρος από τα δηλωθέντα ποσά, για τη δημιουργία και την τροφοδοσία «μαύρων» ταμείων.

«Τώρα όλοι με ρωτούν εάν είμαι ικανοποιημένος» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστή.

«Δεν είμαι γιατί οι κατηγορίες ήταν παράλογες. Αυτή είναι η 25η δίκη στην οποία απαλλάσσομαι. Πρόκειται για ένα σοβαρό σκάνδαλο, καθώς οι εισαγγελείς απαγγέλλουν κατηγορίες εναντίον μου και οι συνάδελφοί τους (σ.σ. οι δικαστές) με απαλλάσσουν» είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε