Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αχμαντινετζάντ: ‘Εγκλημα οι προσβολές σε βάρος της Κάρλα Μπρούνι

“Έγκλημα” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ιράν τις προσβολές που εκτόξευσε πρόσφατα μια εφημερίδα εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας.

Στα τέλη Αυγούστου η εφημερίδα Καϊχάν, που συχνά χρησιμοποιεί ακραίους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον Ιρανών και ξένων αξιωματούχων, είχε παραλληλίσει την Μπρούνι με “ιερόδουλη” λόγω της “ανήθικης” ιδιωτικής ζωής της.

Οι προσβολές αυτές “είναι αντίθετες με τη θρησκεία”, σχολίασε ο Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξή του στην κυβερνητική ιρανική εφημερίδα. “Είναι ένα έγκλημα χειρότερο και από έγκλημα. Αν πραγματικά υπάρχει δικαιοσύνη οι δράστες θα έπρεπε να διωχθούν”, πρόσθεσε. “Μπορεί ένα μέσο ενημέρωσης να προσβάλει τη σύζυγο ενός Ευρωπαίου προέδρου; Ποιο Ισλάμ το επιτρέπει αυτό;” διερωτήθηκε ο Ιρανός πρόεδρος, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στην Μπρούνι, ούτε στην εφημερίδα Καϊχάν.

Η ίδια εφημερίδα είχε επίσης γράψει ότι στην Μπρούνι “αξίζει ο θάνατος” αφότου η πρώτη κυρία της Γαλλίας υπερασπίστηκε τη Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, την Ιρανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία και για τη δολοφονία του συζύγου της.

Η Καϊχάν, ο διευθυντής της οποίας διορίζεται από τον πνευματικό ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες την κριτική της εναντίον του Αχμαντινετζάντ και του περιβάλλοντός του, κατηγορώντας τον ότι σε ορισμένα θρησκευτικά και κοινωνικά θέματα παίρνει “μεγάλες αποστάσεις” από την “ορθόδοξη” γραμμή του καθεστώτος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε