Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυξάνονται οι σεξουαλικές επιθέσεις στον αμερικανικό στρατό

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αριθμός των καταγγελιών περί σεξουαλικών επιθέσεων στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 11% το 2009, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
 

 

Το υπουργείο Άμυνας απέδωσε την αύξηση εν μέρει στην προσπάθεια να ενθαρρυνθούν τα θύματα να καταγγέλλουν τέτοια επεισόδια.
 
Το υπουργείο κατέγραψε 3.230 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις το οικονομικό έτος 2009, είτε με δράστες είτε με θύματα στελέχη του στρατού. Το 2008, ο αριθμός των καταγγελιών είχε φθάσει τις 2.908, έχοντας αυξηθεί 8% από την προηγούμενη χρονιά.
 
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν δηλώσει πως πιστεύουν ότι τα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων δεν καταγγέλλονται και άρχισαν εκστρατεία για να αντιμετωπιστεί το θέμα.
 
Θύματα σεξουαλικών επιθέσεων στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων μπορούν να καταγγέλλουν ότι υπέστησαν επιθέσεις χωρίς να ενημερώνουν τους διοικητές τους ή την αστυνομία. Η μορφή αυτή καταγγελίας σημαίνει ότι δεν γίνεται έρευνα από την αστυνομία ούτε οδηγούνται οι υποθέσεις αυτές στα στρατοδικεία.
 
Στις 2.284 έρευνες για σεξουαλικές επιθέσεις που διεξήχθησαν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων επιβλήθηκαν ποινές στους 983 υπόπτους. Το 42% εξ αυτών δικάστηκαν από στρατοδικεία, ανέφερε το Πεντάγωνο
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε