Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυξάνονται συνεχώς τα νεκρά παιδιά από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Αυξάνονται συνεχώς τα νεκρά παιδιά από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων αμάχων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Συριακά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν σήμερα με μεγαλύτερη σφοδρότητα επιθέσεις σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βόρεια επαρχία Χαλέπι και στα περίχωρα της πρωτεύουσας σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με ακτιβιστές.

“Έχουμε εξακριβώσει από το βράδυ της Δευτέρας τον θάνατο περισσότερων από 150 ανθρώπων σε όλη τη Συρία, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 20 παιδιά ηλικίας από τριών έως εννέα ετών και τουλάχιστον 18 γυναίκες”, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής Χαϊθάμ αλ-Αμπντάλα.

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν στην περιοχή Χαϊνταρίγιε στο Χαλέπι και στην Μαζαμιγιέτ αλ-Σαμ στα περίχωρα της Δαμασκού, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, ο Σύρος πρωθυπουργός, Ουάελ αλ Χάλκι, πρόκειται να επισκεφθεί την Τεχεράνη για συνομιλίες με ανώτατους ιρανούς αξιωματούχους, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τεχεράνη, ο αλ Χάλκι, ο οποίος ηγείται οικονομικής και πολιτικής αντιπροσωπείας, θα συναντηθεί με τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, με τον πρόεδρο της Βουλής Αλί Λαριζανί και με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Η επίσκεψη συμπίπτει με τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το συριακό καθεστώς και τις καταγγελίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια της σχεδόν διετούς σύρραξης από την οποία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Η Τεχεράνη είναι ένας από τους κυριότερους συμμάχους του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κι έχει προσφέρει τη στήριξή της στο ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο πρότεινε εκείνος μέσα στο μήνα. Το σχέδιο, που περιλαμβάνει την διεξαγωγή εθνικής διάσκεψης συμφιλίωσης, τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και την ψήφιση Συντάγματος, απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση η οποία επιμένει ότι ο αλ Άσαντ πρέπει να παραιτηθεί προτού συμφωνήσει σε οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: 11 νεκρά παιδιά ο σημερινός απολογισμός από τους βομβαρδισμούς

Κατάληψη των Σύρων ανταρτών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του βορρά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε